Teacher Trainings

De Delight Yoga Academy
voor wie yoga met anderen wil delen

Een diepgaande yogatraining voor hen die zich geroepen voelen tot het pad van de Yogi en Yoga willen meegeven aan anderen.

De Delight Yoga Teacher Training is ontstaan uit de wens om een solide basis te bieden aan mensen die de ware geschenken van yoga willen ontdekken en deze willen delen met anderen. In ons open en inspirerende programma, samengesteld en onderwezen door onze ervaren leraren, is er veel ruimte om jezelf te ontplooien en je interesses verder te ontwikkelen.

Het programma, gevestigd in de klassieke overdrachtstraditie, tracht yoga in ere te herstellen: als een levende kunst en pad naar verlichting.

Delight Yoga Academy biedt een ‘yogi-training’. Een yogi is iemand die zijn/haar leven heeft gewijd aan het ontwaken. Als ware yogi, zal je scholing, instructies en begeleiding ontvangen in een heilige ruimte. De training is een onderdompeling in alle aspecten van yoga. Je zult direct ervaren hoe alle practices met elkaar geïntegreerd kunnen worden om je diepere inzichten te geven in yoga als een levende kunst en pad naar spiritueel ontwaken. Het is hier dat je de ware leraar in jezelf zult tegenkomen.

Wij streven ernaar om in deze training alle aspecten van Yoga te benadrukken, niet alleen de fysieke en therapeutische aspecten.

Tijdens de training zal je inzichten, kennis en instructies aangeboden krijgen die je de weg wijzen naar inzicht, wijsheid en de belichaming van jouw ware Zelf: een echte yogi die er klaar voor is om als gids te dienen.

De training omvat meer dan 500 lesuren en bestaat uit 2 delen, verspreid over een periode van ongeveer 3 jaar.

pre-sdtt

Pre Teacher Training (50 uur)

Met Shirley Woods, Claudia Pradella en Eva Ugolini

De Pre Teacher Training is een beknopte maar intensieve training in de Eerste Serie van het Astanga Vinyasa Yoga systeem: methodiek, principes, beoefening, aanpassingen en de basisbegrippen en toepassing van de acht ledematen van de Yoga Sutras van Patañjali. Na deze training kan je de principes van het Astanga Vinyasa Yoga systeem toepassen in je leven, weet je wat de bedoeling is van deze Yoga Sadhana, ken je de asanas en de namen van de Eerste Serie uit je hoofd, weet je hoe je ze zonodig kunt aanpassen en voel je je zeker en geankerd in de drie belangrijkste aspecten van de practice: Ademhaling, Bandha en Drishti.

Meer informatie
level_1

Basis Training: Het Lichaam (200+ uur)

Met Katiza Satya, Kevin Sahaj, Shirley Woods en anderen

In onze Basic Training werken we aan overgave, discipline en een detox van het lichaam, zowel op gros, fysiek niveau als op subtiel, pranisch niveau. De training is gebaseerd op het Astanga Yoga pad van Patanjali’s Yoga Sutras. We volgen de traditie van Krishnamacharya. De basis van je zelf-practice ligt in het Astanga Vinyasa-systeem, zoals onderwezen door Sri K. Pattabhi Jois. Hier voegen we andere elementen uit de Hatha Yoga aan toe, zoals kriya’s (reiniging technieken), asana, bewustwording van de ademhaling, simpele pranayama-oefeningen, visualisatie, mantra en meditatie. Wanneer je deze basis training met inzet en toewijding hebt voltooid, ben je zeker genoeg van je kennis en ervaring om deze met anderen te delen.

Meer informatie
advanced-studies

Advanced Studies: The Heart & Mind (350+ UUR)

Met Katiza Satya, Kevin Sahaj, Claudia Pradella, Tory Hyndman, Shirley Woods, Adela Serrano, Sandra Carson, Sandra Tideman en Daphne Luttger

Onze Advanced Training is voor yogadocenten en toegewijde beoefenaars die al een basis yogadocenten opleiding van 200 uur hebben voltooid en er klaar voor zijn om zich te verdiepen in een aspect van yoga waar ze zich het meest mee verbonden voelen. Dit programma bestaat uit totaal 350 uur, verspreid over een periode van 15 maanden. In deze tijd krijgen studenten de kans zich te wijden aan een bepaald systeem of een bepaalde stijl, hun asana-practice te verfijnen en hun manier van overdragen en delen met anderen te ontwikkelen. De Advanced Studies omvat 200 uur aan kern leer van ‘The Heart & The Mind’ plus 3 keuzevakken van ieder 50 uur. Deze keuzevakken worden geselecteerd op basis van een van de specialisaties die wij aanbieden: Astanga, Vinyasa, Yin, of Hatha Yoga. De kern leer van The Heart & The Mind wordt aangeboden tijdens twee retraites onder leiding van Katiza Satya en Kevin Sahaj samen. De keuzevakken van ieder 50 uur worden verspreid over een aantal weekenden aangeboden. Deze worden onderwezen door een senior teacher die sterk verbonden is met de leraren en de teachings binnen hun traditie.

Meer informatie