Teacher Trainings

De Sva-Dharma Teacher Trainingen
voor wie yoga met anderen wil delen

Lees verder
pre-sdtt

Pre Teacher Training (50 uur)

Met Govinda Kai, Claudia Pradella

De Pre Teacher Training is een beknopte maar intensieve training in de Eerste Serie van het Astanga Vinyasa Yoga systeem: methodiek, principes, beoefening, aanpassingen en de basisbegrippen en toepassing van de acht ledematen van de Yoga Sutras van Patañjali.

Na deze training kan je de principes van het Astanga Vinyasa Yoga systeem toepassen in je leven, weet je wat de bedoeling is van deze Yoga Sadhana, ken je de asanas en de namen van de Eerste Serie uit je hoofd, weet je hoe je ze zonodig kunt aanpassen en voel je je zeker en geankerd in de drie belangrijkste aspecten van…

Meer informatie
level_1

Delight Yoga Teacher Training
Basis Training: Het Lichaam (200+ uur)

Met Katiza Satya, Kevin Sahaj, Shirley Woods en anderen

Het uitgangspunt voor het eerste niveau van de Delight Yoga Teacher Training is het pad van Astanga Yoga van de Yoga Sutras van Patanjali en de Hatha Yoga Pradipika. Door ervaring en studie krijg je begrip van het pad van yoga.

Beginnend op het meest tastbare niveau van het fysieke lichaam komen we uit op het meest subtiele niveau: van het fysieke via het energielichaam naar de geest.

We volgen de traditie van Krishnamacharya, en werken voornamelijk met het Astanga Vinyasa Yoga systeem zoals onderwezen door Sri K. Pattabhi Jois, waarvan de Primary Series diepgaand ontleed en bestudeerd wordt. Hier worden…

Meer informatie
advanced-studies

Delight Yoga Teacher Training
Advanced Studies: The Heart & Mind (350+ UUR)

Met Katiza Satya, Kevin Sahaj, José de Groot, Claudia Pradella, Kristin Skotnes Vikjord en Sandra Tideman

Het tweede niveau van de Delight Yoga teacher Training is een programma van 1,5 jaar. De training is geschikt voor toegewijde studenten en yoga leraren die al een basis training van 200 uur hebben afgerond en een goede basis hebben in het Astanga Vinyasa systeem.

In de Advanced Studies van de Delight Yoga Teacher Training kun je een pad kiezen dat het beste aansluit bij je eigen wensen en intenties, en wat je met anderen wilt delen. De training geeft je uitgebreide, diepe en authentieke kennis van het yoga systeem, waarbij je kiest uit één van de drie paden.

De paden…

Meer informatie
trauma-sensitive

Teaching Trauma-Sensitive Yoga

Met David Emerson

Een Workshop voor Yoga Leraren

Wetenschappelijk onderzoek aan het trauma centrum van het Justice Resource Institute heeft aangetoond dat mensen met post traumatisch stress syndroom (PTSS) baat hebben bij yoga. Een baanbrekende studie, uitgevoerd in 2009-2011 en gefinancierd door het National Institute of Health, liet zien dat trauma-sensitive yoga de symptomen van PTSS in klinisch aantoonbare mate vermindert.

Het team van The Trauma Center Yoga Program heeft al honderden lessen gegeven aan duizenden studenten:  van verkrachtings- en incestslachtoffers tot oorlogsveteranen. Het team biedt nu een workshop voor yoga docenten, met als onderwerpen:

  • De laatste trauma theorieën en neurofysiologie
  • Houdingen op stoel en mat…
Meer informatie