Mindful Yoga Retreat

Met Tory Hyndman

Er zijn van die plekken die zo magisch zijn, dat je ze ‘t liefst geheim houdt. Of…je gaat ze gebruiken als decor voor exclusieve yogaweken met topdocenten, heerlijk, zuiver eten en goed gezelschap van “like minded people”. Masseria Potenti is zo’n plek, waar we toevallig tegenaan liepen. Een plek in het zuiden van Italië van zo’n schoonheid dat je nooit meer wilt vertrekken. Dit jaar nodigen wij een handvol zeer ervaren yogadocenten uit om hier yogaretraites te geven, die je nog lang bij zullen blijven. Dus ben je echt op zoek naar iets bijzonders, lees dan even verder…

Accommodatie

Masseria Potenti is een 16e eeuws domein van zo’n honderd hectare gelegen in de landelijke omgeving van Zuid Italië, op slechts 5 kilometer van zee. Het landgoed behoorde vroeger toe aan de invloedrijke Imperiali familie en is inmiddels in handen van het charmante echtpaar Tomassino. Het ligt te midden van glooiende heuvels vol olijfbomen en wijnranken die langzaam aflopen naar de Ionische kust. Met respect voor de antieke architectuur hebben de eigenaars deze klassieke “masseria” omgetoverd tot een zeer stijlvolle, persoonlijke accommodatie, waar je je onmiddellijk thuis zult voelen. Er is veel ruimte om je terug te trekken, aan het zwembad in de Arabische tuin, met een boekje onder de vijgenboom, in de hamam van de kleine spa, of voor een massage in de buitenlucht. Elke kamer en de suites hebben een eigen buitenruimte, badkamer, airco, minibar, zitkamer en zijn met zeer veel smaak ingericht.

Mindful Yoga retreat

De retreat zal plaatsvinden onder de bezielende leiding van Tory. Deze week zal in het teken staan van Mindful Yoga. Op The House of Yoga vind je een goed voorbeeld van een Mindful Yoga sessie. Op het programma staan dagelijkse Yin/Yang yogalessen (ontspannen vs. dynamisch), meditatie en pranayama. Ook zullen we een halve dag in stilte doorbrengen. We beginnen de dag met meditatie en ademhalingsoefeningen, gevolgd door een prettige flow les om je lichaam op te warmen. Aan het eind van de middag, na een dag van zuiver, vegetarisch eten, ontspannen aan het zwembad, een strandwandeling of misschien een verkenning van de omgeving, gaan we aan de slag met geleide meditatie, reflectieopdrachten, yogafilosofie en mooie oefeningen om de dag mee af te sluiten. Na deze week heb je fundamenteel kennisgemaakt met mindfulness, weer contact gemaakt met je authentieke zelf en verkend wat zelftolerantie en simpelweg “zijn” inhoudt.

Prijs

De prijs voor deze retreat bedraagt:

 • €1280 o.b.v. kingsize bed in een gedeelde suite (hierbij slaap je elk in een eigen ruimte)
 • €1180 o.b.v. eenpersoonsbed in een gedeelde suite (hierbij slaap je elk in een eigen ruimte)
 • €1550 o.b.v. een eigen kamer (standaard)

Inclusief:

 • Alle maaltijden uit de voortreffelijke, pure keuken van de familie Tomassino
 • Alle yoga-, meditatie- en filosofielessen volgens het programma
 • 7 nachten verblijf in Masseria Potenti
 • Zes maanden membership op de online yoga en meditatie sessies van The House of Yoga (dan heb je na de retreats dus nog een half jaar lang onbeperkt toegang tot de Mindful Yoga lessen)

Exclusief:

 • Vlucht naar Brindisi
 • Transfer naar locatie
 • Reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • Boekingskosten €15 p.p.

Transport

Je vliegt het makkelijkst op Brindisi Airport met bijvoorbeeld de KLM over Rome of met Ryanair vanaf Eindhoven. Vanaf daar is het zo’n 60 minuten rijden. Overleg graag met ons welk ticket te boeken, zodat wij een transfer kunnen regelen als er meerdere mensen tegelijk aankomen. Mocht je wat meer vrijheid willen hebben om de omgeving te kunnen verkennen raden we je aan een huurauto te regelen, dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld www.easyterra.nl. Het programma begint op de aankomstdag bij het diner en eindigt op de laatste dag na het ontbijt.

Reserveren

Deze prachtige retreat organiseren we samen met Yoga Magazine en Happy Soul Travel – het beste reisbureau van Nederland.
Reserveren doe je via www.happysoultravel.nl en info@happysoultravel.nl.

Heb je Vragen?

 • We helpen je graag